Hírek   |   Bemutatkozunk   |   Dolgozunk   |   Segítünk   |   Blogozunk   |   Regisztráció
 
Legfrissebb hírek

Óvatosan spóroljunk!
Megspórolt spórolás Válság idején mindenki más-más spórolási módszert tart követendőnek. Kinek a munkaerő átszervezés, kinek a reklámköltségek vagy az energiafelhasználás csökkentése okoz könnyebbséget. Cikkünk azokat a kényes területeket tekinti ... Részletek

Vigyázat ! Csalók !
Óvatosan a neten: milliókat bukhatunk! Megduplázta a számítógépes banki csalások által okozott károkat Angliában a leütés figyelő szoftverek megjelenése. A bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések az előző évben több mint hatszáz ... Részletek

Cégautót ingyen?
A devizahitelek törlesztőrészleteinek emelkedése miatt az internetet ellepték a használt autókat kínáló hirdetések. A tulajdonosok többsége nulla forintért szabadulna járgányától (sőt, van aki fizetne is a vevőnek!), a ... Részletek2009. március 30.
Óvatosan spóroljunk!
Megspórolt spórolás

Válság idején mindenki más-más spórolási módszert tart követendőnek. Kinek a munkaerő átszervezés, kinek a reklámköltségek vagy az energiafelhasználás csökkentése okoz könnyebbséget. Cikkünk azokat a kényes területeket tekinti át, ahol a kiadások csökkentésével ilyenkor is különösen óvatosan kell bánni.
Akármilyen nagy gondban is van vállalkozásunk, a lényeg, hogy vevőink, vendégeink, az üzleti partnerek a megszokott ügymenethez képest semmilyen változást ne vegyenek észre. Az egyik legfontosabb dolog, hogy vállalkozásunk a válságos időszakban is biztosítsa a jól megszokott információáramlást. Internet és telefon előfizetésen vagy meglévő honlapunk fenntartásán tilos spórolni. Az elérhetőségeket sem célszerű megváltoztatni, mivel egy új iroda vagy üzlet címének, telefonszámának, honlapjának kommunikálása többletköltséggel jár. A nem megfelelő kalkuláció miatt előfordulhat, hogy egy olcsóbb bérleti díjú iroda vagy üzlet a költözési- és reklámköltségek miatt végül drágább lesz, mintha minden maradt volna a régiben. Vállalkozásunk ismert telefonszámait pedig még anyagilag kedvezőbb feltételek esetén sem tanácsos megváltoztatni.


Interneten, telefonon és a céges weboldal fenntartásán spórolni tilos

A nyitvatartási idő rövidítése is hiba, hiszen vevőink könnyen a konkurenciához pártolhatnak, onnan pedig nehéz őket újra visszacsalogatni. Ugyancsak a vevőkör megtartása miatt elengedhetetlen a töretlen minőség biztosítása. Téves az az elképzelés, hogy a visszatérő vendégek nem veszik észre, ha az étel egyszer csak olcsóbb alapanyagokból készül, vagy ha a kozmetikus kevésbé drága krémet használ az arckezeléshez.

Garami Dóra grafikai stúdiójában hét embernek ad munkát, ám november óta egyre kevesebb a megrendelés. A tulajdonos inkább cége megtakarításaihoz nyúlt, de nem küldte el alkalmazottait: "A kollégák jelenleg fizetés nélküli szabadságukat töltik, mert egyszerűen nem tudunk nekik munkát adni. A vezetőség és az adminisztrátor viszont gőzerővel dolgozik. Pályázatokra jelentkezünk, referenciákat állítunk össze, megújítjuk honlapunkat, új, interneten rendelhető és elérhető szolgáltatásokat dolgozunk ki." Garami Dóra kifejtette, az első "üres" hónap után tudta, vagy végleg le kell mondania vállalkozásáról, vagy előre kell menekülnie. Utóbbit választotta, de nem minden áron: "A stúdió rezsiköltségein, a honlap fenntartásán és frissítésén, az adminisztráción, a könyvelésen nem tudunk és nem is akarunk spórolni, de kevesebbet költünk reprezentációra, ajándékokra, vidéki, külföldi utakra, konferenciákra. Most a vésztartalékból tartjuk fenn a céget." Ha az internetes újítás nem válik be, akkor Garamiék kénytelenek lesznek profilt váltani és finanszírozási hitelt felvenni.

Minden üzletmenet fontos összetevője a vizualitás, rend és a tisztaság. Kirakatrendezésen, helyiségek takarításán nem érdemes spórolni, hiszen a tárgyalásra érkező partnerekben vagy a betérő vevőkben minden esetben jó benyomást kell kelteni. A takarítást az eredmény érdekében célszerű profikra és nem a nap végén utolsóként távozó alkalmazottra bízni. A gyors és pontos szolgáltatások biztosítása miatt a közlekedés, szállítás költségeit is csak körültekintően tanácsos csökkenteni.

Vissza a hírek oldalra