Hírek   |   Bemutatkozunk   |   Dolgozunk   |   Segítünk   |   Blogozunk   |   Regisztráció
 
Legfrissebb hírek

Óvatosan spóroljunk!
Megspórolt spórolás Válság idején mindenki más-más spórolási módszert tart követendőnek. Kinek a munkaerő átszervezés, kinek a reklámköltségek vagy az energiafelhasználás csökkentése okoz könnyebbséget. Cikkünk azokat a kényes területeket tekinti ... Részletek

Vigyázat ! Csalók !
Óvatosan a neten: milliókat bukhatunk! Megduplázta a számítógépes banki csalások által okozott károkat Angliában a leütés figyelő szoftverek megjelenése. A bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések az előző évben több mint hatszáz ... Részletek

Cégautót ingyen?
A devizahitelek törlesztőrészleteinek emelkedése miatt az internetet ellepték a használt autókat kínáló hirdetések. A tulajdonosok többsége nulla forintért szabadulna járgányától (sőt, van aki fizetne is a vevőnek!), a ... Részletek


Ide érdemes eljönni!Most a magyarok ostromolják Eger-t !
Nyolc ország magyar vállalkozói Egerben

Rendhagyó üzleti fórumot és üzletember-találkozót szervez Eger városa. A Kárpát-medence Kincsei nevű, négynapos rendezvényre hét ország magyarlakta régiói mellett hazánk gazdasági képviseletei, vállalkozástámogató irodái és cégei kaptak meghívást. Emellett azonban bárki, online is regisztrálhat a rendezvény hivatalos honlapján.
"A távolság és az adminisztráció csökkentése miatt döntöttünk az online regisztráció lehetősége mellett" - feleli kérdésünkre File Sándor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési igazgatója. "A konferencia célja, hogy a Kárpát-medence országai, ezen belül magyarlakta régiói együtt mutathassák be kulturális és idegenforgalmi sajátosságaikat, értékeiket. A programsorozatra hét országból - Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna - várjuk a jelentkezéseket a rendezvény hivatalos honlapján."

A rendezvény szorosan illeszkedik az EU által meghirdetett "Az innováció és kreativitás éve", és a "Kulturális Turizmus éve" szellemiségéhez. "Három témakört járunk körül, melyek nem köthetőek egy adott régióhoz, az egész Kárpát-medencében megtalálhatók, mégis aktuálisak. Több tucat felvetett téma közül a rendezvény az építőipar, a turizmus és a megújuló energiaforrások témakörével foglalkozik majd bővebben." E mellett helyet ad egy Élelmiszeripari és Borászati Szakkonferenciának, de lesz Kárpát-medencei Közgazdász Találkozó, és Kulturális Turizmus Konferencia is.

"Mindhárom témakörben érinteni fogjuk a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok, a vegyes kamarák és az aktív vállalkozói tömörülések kérdését" - mondja File. Általános, hogy a cégvezetők hiába szereznek tudomást egy-egy üzletember-találkozóról, hét közbeni leterheltségük miatt nem, vagy csekély számban vesznek rajtuk részt. Mi alternatívát kínálunk: az üzletember-találkozók és konferenciák mellett az idelátogató kulturális élményekkel is gazdagodhat. A gazdasági konferencia és üzletember találkozó időpontjában szintén a Kárpát-medencéhez köthető színházi estek, könnyű és komolyzenei előadások, kulináris programok várják az üzletembereket."

Az esemény charta aláírásával zárul. "A charta a történelmi összetartozás, a gazdasági és kulturális együttműködés mellett foglal majd állást. Az alaptézist az első napon teszi majd közzé dr. Bánhidy Péter, a HKIK elnöke." A szervezők úgy tervezik, kétévente rendeznek majd hasonló, nyolc országot összefogó gazdasági és kulturális fesztivált.

"A Kárpát-medence Kincsei Egerben" című gazdasági konferencia és üzletember találkozó ingyenes. File Sándor elárulta, hogy az egri vendéglátóhelyek külön csomaggal készülnek a rendezvényre. Az esemény szeptember 16-án, csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart.

2009.08.03 Hegedűs Bence
Bajnai Gordon meghívója vállalkozói fórumra

-

Helyszín: Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ - Győr, Szent István u. 10/A
Időpont: 2009-03-26 14:00 - 17:00
A nemzetközi gazdasági válság hatásai Magyarországot és a hazai vállalkozásokat is rendkívül érzékenyen érintik. Különösen fontos, hogy azok a vállalkozások, amelyek akár finanszírozási forrásaik beszűkülése, akár piacuk átrendeződése miatt nehéz helyzetbe kerültek, tisztában legyenek a Kormány és az Európai Unió által a válság leküzdésére számukra biztosított lehetőségekkel.

Ezt a tisztánlátást segíti az a tájékoztató rendezvénysorozat, amelynek keretében vállalkozói fórumokon a konkrét támogatásokat és az egyéb, válságenyhítő eszközöket mutatja be Önnek a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium.

Rövid, lényegre törő előadások mellett tanácsadók és konzultációs pultok várják Önt, amelyeknél az Európai Uniós vállalkozói pályázatokról, a Magyar Fejlesztési Bank hiteleiről, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség és a Regionális Munkaügyi Központ szolgáltatásairól kaphat személyre szóló tájékoztatást. Emellett az EU-s hiteltermékeket forgalmazó kereskedelmi bankok és a Kistérségi Koordinációs Hálózat munkatársai is az Ön rendelkezésére állnak, hogy részletesen bemutassák ezeket a kedvező, és a válság során egyre fontosabbá váló termékeket, szolgáltatásokat.

Ezúton tisztelettel meghívom a Győr - Moson- Sopron megyei vállalkozói fórumra, amelynek
időpontja: 2009. március 26., csütörtök 14.00 óra
helyszíne: Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC), 9020 Győr, Szent István u. 10/a. (a Városházától 500-1000 méterre, a Hotel Ibis mellett)

Kérem, hogy részvételi szándékát a vallalkozoiforum@nfgm.gov.hu e-mail címen szíveskedjen jelezni, a cég valamint a résztvevő nevének és elérhetőségének (email, telefon) megadásával. Információs vonal: 06-1-430-6116

Budapest, 2009. március 16., tisztelettel: Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter


Haragszik-e a lakosság a vállalkozókra?

Győr - Civil jövő címmel konferenciát tartanak augusztus 27-én délelőtt 9 órától Győrben, a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Az ingyenes rendezvény szervezői vallják, a XXI. század önkormányzatisága már nem létezhet a civil egyesületek bevonása, meghallgatása nélkül.
Ezt felismerve arra kíváncsiak, hogyan látják a civilek a jövő Magyarországát: a városok és a falvak sorsát, a gazdaság, az ipar és a kultúra helyzetét. A rendszerváltással a társadalom új dimenziókat nyitott az önszerveződő civil társadalmi szervezetek számára.
Az országosan bejegyzett 60–70 ezer egyesület, alapítvány és más szervezet a társadalom minden rétegét lefedi, s magában foglalja az emberek döntő hányadát.
A konferenciát Takács Zsolt, a Harmónia kht. igazgatója nyitja meg. Az aktuális önkormányzatiság és a civil szervezetek szerepéről Ottófi Rudolf győri alpolgármester, majd Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke tart előadást.
A vállalkozásfejlesztésről, pályázatírásról, a civil szervezetek forrásteremtési lehetőségeiről Puskás Gusztáv, a Magyar Vállalkozásfejlesztés munkatársa és Horváthné Kercza Virág beszélnek 10 óra 30 perctől. Győr kulturális stratégiájáról Koltay Gábor tart előadást fél tizenkettőtől.
Ebéd után fórumbeszélgetés kezdődik.