Hírek   |   Bemutatkozunk   |   Dolgozunk   |   Segítünk   |   Blogozunk   |   Regisztráció
 
Legfrissebb hírek

Óvatosan spóroljunk!
Megspórolt spórolás Válság idején mindenki más-más spórolási módszert tart követendőnek. Kinek a munkaerő átszervezés, kinek a reklámköltségek vagy az energiafelhasználás csökkentése okoz könnyebbséget. Cikkünk azokat a kényes területeket tekinti ... Részletek

Vigyázat ! Csalók !
Óvatosan a neten: milliókat bukhatunk! Megduplázta a számítógépes banki csalások által okozott károkat Angliában a leütés figyelő szoftverek megjelenése. A bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések az előző évben több mint hatszáz ... Részletek

Cégautót ingyen?
A devizahitelek törlesztőrészleteinek emelkedése miatt az internetet ellepték a használt autókat kínáló hirdetések. A tulajdonosok többsége nulla forintért szabadulna járgányától (sőt, van aki fizetne is a vevőnek!), a ... Részletek


Osztrák vállalkozásokAhogy a focit és a szerelmet sem lehet egyedül művelni, az üzleti életben sem érhetünk el eredményeket társak nélkül.

A hagyományosan jó Osztrák-Magyar kapcsolatok felújítása, ápolása, továbbfejlesztése is számos EU-s pályázatban szerepel elérendő célként.

A konkrét, és tömegesen jól működő üzleti kapcsolatok eddig még nem hozták azokat az eredményeket, amit ez a csodálatos lehetőség tartogat számunkra.

Itt az idő!

Alapítványunk most felkeresi azokat az osztrák vállalkozásokat, amelyek már régen várnak a hívó szóra.
Lehetőséget adunk számukra, hogy megmutassák ők hogyan gazdálkodnak, milyen eredményeik vannak, és hogyan szeretnének együttműködni a magyar vállalkozásokkal.

Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezek a kapcsolatok kialakuljanak és kézzelfogható előnyökkel járjanak a nálunk bemutatkozó, mindkét országbeli vállalkozások számára.

Nézzük először milyen hírek jönnek a Lajtán túlról:

Az osztrák példa - vállalkozói helyzetjelentés


Ausztriában a hozzá nem értő cégvezetők kipontozódhatnak, ilyenkor a hatóságok öt évre eltiltják őket a cégvezetéstől. Nyugati szomszédunk vállalkozói nem állnak órákat a sorban és érdekük, hogy alkalmazottaik jól érezzék magukat. Bisztray B. György, a Kis- és Középvállalkozások Egyesületének elnöke az osztrák vállalkozói lét mindennapjairól beszélt a Magyar Hírlapnak.

Bisztray B. György, a Kis- és Középvállalkozások Egyesületének elnöke az osztrák vállalkozói lét mindennapjairól beszélt a Magyar Hírlapnak. Bisztray két évtizede vállalkozó Ausztriában. Szerinte az osztrákoknál jóval egyszerűbb vállalkozni, mint itthon.

Ausztriában számos olyan költség írható le, ami itthon nem, vagy csak jóval kisebb mértékben. Gépkocsihasználatra Ausztriában és Németországban harmincöt-ötvenöt, Bulgáriában tizenhat-huszonkét eurócentet lehet elszámolni kilométerenként, nálunk nyolc-tizenkét centet. Nincs ez másként a bürokráciával sem. Amíg a magyar hivatalokban és hatóságoknál sok esetben órákat kell sorban állni, nyugati szomszédunknál számtalan ügy telefonon is elintézhető. A nemzeti érdekeket szem előtt tartva tevékenykednek a hivatalok és a vállalkozások is. Az osztrák rendszer a bizalomra épül. Ha egy vállalkozó azt mondja, szünetelteti tevékenységét, akkor a hatóságok elhiszik, s a tevékenység újraindításhoz csak egy nyomtatványt kell kitölteni. Magyarországon a vállalkozót gyakran bűnözőnek tekintik a hatóságok, holott a revíziókkal nem az összes vállalkozót kellene zaklatni, hanem a - gyakran jól ismert - törvénysértő gazembereket.

Ausztriában a hatóságok pontozzák a hozzá nem értő, trehány, törvénysértő cégvezetőket. Aki eléri a tíz pontot, azt öt évre eltiltják bármilyen vállalat vezetésétől. Ha pedig ezt követően a hatóságok tudomására jut, hogy az illető másik céget alapított, amit strómanokkal vezettet, borsos versenyhivatali büntetést rónak ki rá. Az alkalmazottak biztonságban dolgoznak, a munkaügyi és a szabadidőre szóló szabályokat a cégek maximálisan betartják. Ha egy cégvezető rájön, hogy elkerülhetetlen a csőd, de ezt nem jelenti be azonnal a hatóságoknak, a dolgozók végkielégítését nem az erre a célra létrehozott és folyamatosan feltöltött alapból hanem a cégvezető saját vagyonából elégítik ki.
Bisztray B. György szerint nem tartható, hogy a tízmilliós Magyarországon nyolcszázezer közalkalmazott legyen, míg a nyolcmilliós Ausztriában kétszázhetvenezer van. Szerinte a kormány újabb adócsomagja nem teremt élhető környezetet a vállalkozásoknak, inkább tovább nehezíti működésüket. �Minden adó- és járulékemelés munkahelyek megszűnéséhez vezet� - mondta Bisztray. Az elnök szerint a kormánynak magyar érdekeket kell képviselnie, példát kell mutatnia, hiteles és élhető gazdasági környezetet kell teremtenie.

Forrás: Magyar Hírlap