Indulj!

HOFI mondta:
"Elindultunk ... mentünk ...mentünk ... megérkeztünk! ... NEM OTT VOLTUNK!"

Egy vállalkozás elindításakor, vagy újraindításakor rengeteg (és még attól is több) elintézendőnk, megoldandónk van.
Van, aki a hosszú idő alatt összeállított, hosszú listáját pipálgatva halad lépésről lépésre. Ez valóban nagyon alapos munka, egy baj azonban van vele. Ha egy feladat megoldása, elintézése esetleg valamiért akadozik, több időbe telik, akkor a "lista" többi része is jelentős csúszásba kerül.

A MÁSODIK ESÉLY-t használók már túl vannak egy vállalkozás indításának összes tortúráján, rutinosan oldják meg a legnehezebbnek tűnő feladatokat is. Náluk legjobban arra kell vigyázni, amiről HOFI is említést tett.
És ez nem más, mint a CÉL.
Amelyiket el akarunk érni, amely felé haladunk.

A kezdők még hajlamosak arra, hogy nekifeszülve, minden fizikai, gazdasági erejüket bevetve, előrehajtott fejjel végezzék az indulással kapcsolatos teendőket. Mennek...mennek...és egyszer csak azt veszik észre, hogy NEM oda érkeztek, ahová akartak....

Az ÚJRAKEZDŐK már rutinosabbak ebben.
Szemüket állandóan a célon tartva, csak azokat a dolgokat intézik, amelyekkel közelebb jutnak a célhoz.
Az összes többit vagy halasztják, vagy egyenesen elvetik.

Van még egy veszély.
És ebbe legtöbbször a NAGYON lelkiismeretesek, a NAGYON aprólékosan, mindent NAGYON  tökéletesen megoldani akarók esnek bele, hiszen, ha NAGYON elhúzzák az indulást, lehet, hogy soha nem indulnak el igazán...

Akik már ELINDULTAK, és visszatekintve elemzik, hogy ez miként sikerült nekik, szinte mindannyian rátalálnak a vállalkozás INDÍTÁSÁNAK "legfőbb törvényére".
Miszerint.

" Tedd azt, amit tudsz, azzal amid van, ott ahol vagy!"