Hírek   |   Bemutatkozunk   |   Dolgozunk   |   Segítünk   |   Blogozunk   |   Regisztráció
 
Legfrissebb hírek

Óvatosan spóroljunk!
Megspórolt spórolás Válság idején mindenki más-más spórolási módszert tart követendőnek. Kinek a munkaerő átszervezés, kinek a reklámköltségek vagy az energiafelhasználás csökkentése okoz könnyebbséget. Cikkünk azokat a kényes területeket tekinti ... Részletek

Vigyázat ! Csalók !
Óvatosan a neten: milliókat bukhatunk! Megduplázta a számítógépes banki csalások által okozott károkat Angliában a leütés figyelő szoftverek megjelenése. A bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések az előző évben több mint hatszáz ... Részletek

Cégautót ingyen?
A devizahitelek törlesztőrészleteinek emelkedése miatt az internetet ellepték a használt autókat kínáló hirdetések. A tulajdonosok többsége nulla forintért szabadulna járgányától (sőt, van aki fizetne is a vevőnek!), a ... Részletek2009. március 25.
Vigyázat ! Csalók !
Óvatosan a neten: milliókat bukhatunk!

Megduplázta a számítógépes banki csalások által okozott károkat Angliában a leütés figyelő szoftverek megjelenése. A bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések az előző évben több mint hatszáz millió fonttal rövidítették meg az áldozataikat a szigetországban.

A leütés figyelő szoftverek olyan programok, amik megjegyzik a bankkártyánk kódjait és számait az internetes fizetések során, majd pedig továbbküldik ezeket az adatokat a tervezőjüknek. Ezeket a káros szoftverek többféleképpen is telepíthetjük a számítógépünkre, például ha egy kéretlen levél utasításait követve klikkelünk különböző linkekre. Elterjedésük egy év alatt 22 millió fontról 52 millióra növelte a számítógépes csalás segítségével eltulajdonított pénz összegét Angliában, állítja az Apacs átutalásokkal foglalkozó cég.

Aggasztó méreteket öltött a bankkártyákkal elkövetett visszaélések száma is a szigetországban és összesen 609 millió fontot szereztek meg bűnözők ezen a módon tavaly. Az angol bankoknak néhány éve sikerült visszaszorítani a bankkártyás csalások számát, a különböző boltokban a kártyás fizetésnél, az aláírást kiváltó chipek bevezetésével, azonban ennek a hatása mára elmúlt. A bolti fizetést az ellopott kártyákkal vagy kártya adatokkal ugyanis kiváltotta az internetes fizetés, melynek során nincs szükség az ellenőrző chipekre. Az angol számítógépes bűnözők több mint 300 millió fontnyi árucikket vásároltak az előző évben mások adatainak a segítségével.
Az iparág szakértői a jelek szerint évek óta hiába próbálják meggyőzni a bankkártya - és számlatulajdonosokat arról, hogy ügyeljenek jobban a személyes adataik biztonságára, és ha ezeket a számítógépükön tárolják, akkor tűzfalat és vírusírtót is használjanak.

Piac & Profit

Vissza a hírek oldalra